Bøger / faglitteratur

Den kreative skole


Beskrivelse


Debatbog om den danske skoles tilstand og mulighederne for at realisere et alternativ, hvor fag, undervisning og læring sættes i en dramaturgisk ramme og hvor fokus er lagt på kreativitet, tværfaglighed og skabelse af viden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 23. feb. 2015

Debatbog om den danske folkeskoles tilstand og mulighederne for at realisere et alternativ. Især for lærere på skolens ældre klassetrin, men andre lærere og lærerstuderende kan også have glæde af et møde med bogen.

Bogens indledende kapitler diskuterer skolens situation, praksis og dens fremtidsmuligheder. De følgende kapitler udfolder begrebet "undervisningens dramaturgi" og diskuterer kreativitetsbegrebet samt mulighederne for udøvelse af en kreativ praksis. Resten af bogen beskriver ni konkrete, gennemførte workshops og projekter, som anskueliggør realisering af "undervisningens dramaturgi". Sidst i bogen findes en kort gennemgang af virkemidler og udtryksformer samt et meget anvendeligt stikordsregister og en international litteraturliste.

En engageret, grundig og kritisk behandling af et emne, som alt for ofte ikke bliver fulgt til dørs. Bogens layout er i sig selv meget inspirerende - og velfungerende.

Et af bogens aspekter blev i 2012 behandlet i Kunsten at integrere kunst i undervisningenKreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolenNår klokken ringer ud. En mere bredt anlagt titel udkom i 2009: Kreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolen, hvor også den kritiske Når klokken ringer ud udkomEt af bogens aspekter blev i 2012 behandlet i Kunsten at integrere kunst i undervisningen. En mere bredt anlagt titel udkom i 2009: , hvor også den kritiske Når klokken ringer ud udkomEt af bogens aspekter blev i 2012 behandlet i Kunsten at integrere kunst i undervisningen. En mere bredt anlagt titel udkom i 2009: Kreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolen, hvor også den kritiske udkom.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. aug. 2015

af

af

Jens Raahauge

d. 10. aug. 2015