Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den lille energiguide 1 : pas på din egen energi


Beskrivelse


En guide til bevidstgørelse omkring egen energi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Laura Michelsen

d. 14. apr. 2010

Bogen henvender sig til det spirituelt interesserede og bevidste menneske, der ønsker at få det optimale ud af tilværelsen og samværet med andre mennesker.

Der er der tale om en lommeguide i ordets bogstaveligste forstand. Bogen er så lille, at den vil være i fare for at forsvinde på hylden. Den rummer en guide til administration af egen og andres energi. Forfatterne ønsker at øge vores opmærksomhed på ikke selv at ødsle med energien, der hvor der ikke kommer noget igen, og ikke at lade andre stjæle energi fra os. Efter hvert opmærksomhedspunkt følger et "Sådan gør du!"-punkt med instruktion i, hvordan man via tankens kraft enten trækker energi tilbage til sig selv eller sender energi retur til den anden. Derudover omtales "Element-hjulet" som en metode, udviklet af forfatterne, til at forholde sig til energien i egne og andres problemer. Som uindviet er det lidt svært at forstå præcis, hvad det er man skal gøre, når man enten skal trække sin egen energi tilbage eller sende andres retur.

Den bevidste leder af samme forfattere fra 2006 rummer meget af det samme stof og går mere i dybden med det. Til gengæld har den et specielt fokus, idet den henvender sig særligt til ledere, hvor Den lille energiguide henvender sig bredt.

Hensigten og principperne i bogen fejler ikke noget, men formidlingen er mangelfuld, og det tror jeg har at gøre med den ringe størrelse. Det bliver lige lovlig luftigt på trods af den meget konkrete opfattelse af energi, som noget yderst håndgribeligt.