Bøger / faglitteratur

Den lille etik : selvet og den etiske stræben, den moralske norm, den praktiske visdom


Beskrivelse


Tre filosofiske essays om selvet som et sprogfilosofisk, handlingsfilosofisk, fortællende og moralfilosofisk individ, og som forsøger at udrede det klassiske spørgsmål om "hvem vi er".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. okt. 2017

Paul Ricoeurs hovedværk om hans etiske og moralfilosofiske tænkning om selvet. For filosofisk interesserede og studerende på en række humanistiske uddannelser.

Ti filosofiske essays om selvet som et sprogfilosofisk, handlingsfilosofisk, fortællende og moralfilosofisk individ. Det etiske perspektiv og "den lille etik" er det, der "sigter mod det gode liv med og for andre, inden for retfærdige institutioner". Noter og henvisninger til litteratur om og af Ricoeur. Fænomenologen og hermeneutikeren Paul Ricoeur (1913-2005) anses i filosofiske kredse for at være en af det 20. århundredes største tænkere.

Paul Ricoeur udreder her sin forståelse af det klassiske filosofiske spørgsmål om "hvem vi er" indenfor hans ovenfor nævnte fire bestemmelser af menneskets etiske identitet. Det gør han ved at holde sine egne tanker op mod den klassiske filosofi og hans samtidige filosoffer. God introduktion til Ricoeurs tankemodeller om selvet af oversætteren Leif Ebbesen.

Dette er 1. danske udgave af "Soi-même comme un autre", som udkom 1990. I 2017 udkom også Danske værker, som indeholder samtlige artikler Paul Ricoeur har haft publiceret i danske tidsskrifter og artikelsamlinger siden 1960'erne.Informationer og udgaver