Bøger / faglitteratur

Men ender det godt? : de syv dødssynder og det moderne menneske


Beskrivelse


Om de syv dødssynder med teologiske og filosofiske refleksioner om mennesket i forhold til dødssynder, i en moderne kontekst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 25. apr. 2016

Om de syv dødssynder. For læsere der vil vide mere om dødssynder i moderne tid.

Martin Herbst har udvalgt syv tænkere som Henrik Jensen, Lisbeth Zornig Andersen, Georg Metz m.fl. til at skrive om dødssynderne hovmod, misundelse, vrede, dovenskab, grådighed, fråseri og liderlighed. For Herbst er kendskab til dødssynderne vigtige af tre grunde. For det første: Dødssynderne er uløseligt forbundet til kristen selvforståelse og de giver et klarere syn på os selv. For det andet: Dødssynderne er højaktuelle pga. verdenssituationen hvor millioner sulter, jordens ressourcer misbruges, kvinder undertrykkes, intellektuel arrogance udbredes m.m. Den tredje grund er det personlige. Herbst skriver, at han ikke ser dødssynderne som levn fra den katolske kirke men snarere som almenmenneskelige udfordringer, som den enkelte må forholde sig til: "Dødssynderne er hverken fejltagelser, uheld eller død. De er dødelige sygdomme. De udspringer af behovet for kærlighed. Når dette behov misforstås og misbruges, er resultatet de syv dødssynder.".

En velskrevet bog med teologiske og filosofiske refleksioner om mennesket i forhold til dødssynder, i en moderne kontekst. Herbst sammenligner dødssynderne med spejlet, der ubetinget viser den menneskelige virkelighed.

Emnemæssigt findes der ikke tilsvarende bøger, men fra Martin Herbsts pen kan man også læse Mit livs omvejSunde og syge fællesskaber og Sunde og syge fællesskaberEmnemæssigt findes der ikke tilsvarende bøger, men fra Martin Herbsts pen kan man også læse Mit livs omvej og .


Kristeligt dagblad

d. 12. maj 2016

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 12. maj 2016


Weekendavisen

d. 20. maj 2016

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 20. maj 2016


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 38 (2016)

af

af

Jes Nysten

Årg. 106, nr. 38 (2016)



Informationer og udgaver