Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille rødhættede ulv


Beskrivelse


Den Store Møgtøs driller alle og har specielt et godt øje til den lille rødhættede ulv, der ofte besøger sin bedstemor. Men hendes onde planer kommer til at ramme hende selv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2000

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 25. juli 2000

Denne morsomme serie benytter kendte folkeeventyr som forlæg, hvilket fremgår af titlerne. I Den lille rødhættede ulv er det en sød lille ulv der groft bliver drillet af den store møgtøs. I Hans og bønnestablen er det en kæmpe stabel af dåsebønner der bringer Hans til slottet i skyerne. Historien om Snehvide og de syv små rummænd handler om den søde Snehvide med den smukke stemme der til sin punkede stedmoders store fortrydelse får succes med det sære band af syv rummænd. Og Shampunsel fortæller om frisørdatteren der bliver holdt indespærret af den hæslige hårheks, men reddes af prins Skallesen. Det er selvfølgelig en fordel at kende de oprindelige eventyr for at få det fulde udbytte af de temmelig skøre fortællinger. Teksten kan læses fra 4. klasse, og de festlige sort/hvid tegninger, der optræder på alle siderne, supplerer og understøtter humoren.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2000

af

af

Elin Søborg

d. 25. juli 2000

4 moderne eventyr under serietitlen Fuldkommen flippede fortællinger gennemillustreret med muntre og rammende tuschtegninger, der fylder ca. 2/3 af siderne, lidt løse i stregen og med stærke mindelser om vittighedstegninger. Eventyrene tager alle udgangspunkt i kendte eventyr, men vender dem ganske på hovedet, så vi ser en rødhættet ulv og dens bedstemor, der generes af Den Store Møgtøs, Hans, der bytter koen væk for en dåse bønner i tomatsovs og får ballade med sin mor, der dog senere gifter sig med kæmpen, frisørens datter Shampunsel, der som lille bortføres af Den Hæslige Hår-heks og bruges til at teste en hårfremmer, og endelig Snehvide, der vil være popstjerne, men må kæmpe mod sin skinsyge stedmor, der selv har en fortid som sanger i et punkband. Egentlig er ideerne og historierne sjove, og målgruppen, der er de 9-12-årige, vil uden tvivl finde dem underholdende og grinagtige, men de er også meget kortfattede og bestemt mere vittigheder end eventyr og som sådan hurtigt læst og hurtigt glemt. Den korte tekst er velformet med dialog i bobler og let at gå til for målgruppen. Omslagene er stærkt kulørte og fortæller tydeligt om indholdet både i forsidetegning og bagsidetekst.


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2000

af

af

Kari Sønsthagen

d. 21. okt. 2000