Bøger / faglitteratur / øvelser

Den lille solhilsen med de store virkninger : En bog om solhilsenen, åndedræt, meditation og yogafilosofi


Beskrivelse


Trin-for-trin vejledninger til yogaøvelsen solhilsenen, der består af 13 delpositioner. Øvelsen strækker kroppens muskler og ledbånd godt igennem, og forbedrer kredsløbet hvis den udføres regelmæssigt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 10. maj 2016

Hvad enten du er nybegynder eller erfaren yogi er der her rig mulighed for at fordybe dig i den klassiske yogaøvelse solhilsenen.

Forfatteren er uddannet yogalærer og har i denne bog valgt at fokusere på solhilsenen; en øvelse, der består af 13 delpositioner. Øvelsen strækker kroppens muskler og ledbånd godt igennem, og forbedrer kredsløbet hvis den udføres regelmæssigt. Øvelsen er let at lære og kan også udføres af nybegyndere og de, der døjer med stivhed i kroppen. Solhilsenen er desuden meget velegnet til mennesker med diskosprolaps. Efter en kort indledning præsenteres solhilsenens 13 deløvelser med farvefotos og ledsagende trin-for-trin vejledninger. Ved hver deløvelse har forfatteren desuden foreslået en stemningssætning, som man kan sige eller tænke imens. I bogens sidste to kapitler gennemgår forfatteren vejrtrækningens betydning og yogaens filosofi.

Denne lille, fine introduktion er lige til at gå til; den er velskrevet og instruktionerne er præcise og lette at forstå.

I forfatterens tidligere udgivelse Imani yogaBegynderyogabogen kan man finde mere inspiration til lettilgængelige yogaøvelser, der ledsages af en CD hvor instruktionerne er indtalt. I Begynderyogabogen præsenterer Karin Pallisgaard 11 forskellige yogaprogrammer, hvor solhilsenen flere steder indgår. Her er programmer særligt udviklet til fx at modvirke stress, at bedre nattesøvnen og styrke koncentrationenI forfatterens tidligere udgivelse Imani yoga kan man finde mere inspiration til lettilgængelige yogaøvelser, der ledsages af en CD hvor instruktionerne er indtalt. I præsenterer Karin Pallisgaard 11 forskellige yogaprogrammer, hvor solhilsenen flere steder indgår. Her er programmer særligt udviklet til fx at modvirke stress, at bedre nattesøvnen og styrke koncentrationen.