Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den magiske krystalkugle : en historie i 12 kapitler


Beskrivelse


Heksen Helga finder en krystalkugle. Den kan tale. Helga tager den med hjem. Den er ikke sød. Den får Helga til at være sur på Hilda. Hilda er ellers Helgas ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2008

af

af

Hans Radsted

d. 2. dec. 2008

Endnu en udgivelse i serien Læsefidusens kapitelbøger, som kan bruges til fælleslæsning i indskolingen og som da også kan selvlæses fra omkring 7 år.

Det er endnu en historie om heksen Helga og endnu engang støtter Katrine Clantes flotte illustrationer historien på bedste vis. Tekst og satsopbygning understøtter læseindlæringen perfekt, så her er tale om et rigtig godt materiale. Helga er i skoven for at finde ingredienser til en trylledrik, for nu har hun nemlig lært at læse. Hun finder en krystalkugle, som hun ender med at tage med hjem. Da den føler sig noget overset begynder den at lave ulykker og bl.a. sætter den splid mellem Helga og hendes bedste veninde Hilda. Det ender dog godt og kuglen lover at opføre sig bedre i fremtiden. Historien er såre moralsk og de små læsere vil finde mange identifikationspunkter under læsningen.

Der er udgivet mange heksehistorier til målgruppen, men ingen med en så gedigen gennemført læseteknisk opbygning.

Et flot materiale til danskundervisningen i indskolingen, som også kan bruges til selvlæsning.