Bøger / faglitteratur

Den neuroaffektive billedbog 2 : socialisering og personlighed


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 8. nov. 2017

Denne bog henvender sig til behandlere, psykoterapeuter, pædagoger mfl. og har fokus på barnets udvikling af identitet og samspilsevner i de første 20 leveår.

I bogen Den neuroaffektive billedbog var fokus på barnets første to leveår og om det vigtige samspil mellem barn og omsorgsperson. I denne bog har forfatteren Marianne Bentzen fået hjælp af Susan Hart og bogen fokuserer på hjernes udvikling bl.a. ved at se på de fem iboende motivationssystemer, der modnes i et menneskes første 20 leveår. I bogen beskrives de grundlæggende elementer i personlighedsudviklingen og der stilles skarpt på menneskers almene sociale motivationssystemer og hvordan disse udvikles med alderen. Forfatterne har valgt at lave denne bog som en billedbog, da mange af de indtryk mennesker gør sig stammer fra det visuelle, så her knyttes teori sammen med illustrationer.

Relative korte tekster som suppleres af tegninger for både at give læseren en sproglig og visuel tilgang til emnet, hvilket virker efter hensigten. Niveauet er meget alment og bogen er nem at gå til. Nogle kapitler har fokus på barnets alder, så bogen også kan anvendes som opslagsværk.

Hallo - er der hul igennem?Teenagehjerners udviklingDen neuroaffektive billedbog beskæftiger sig ligeledes med hjernes udvikling fra 2-18 år. I Teenagehjerners udvikling er fokus på udviklingen af en teenagers hjerne Den neuroaffektive billedbogHallo - er der hul igennem? beskæftiger sig ligeledes med hjernes udvikling fra 2-18 år. I er fokus på udviklingen af en teenagers hjerne Den neuroaffektive billedbogHallo - er der hul igennem? beskæftiger sig ligeledes med hjernes udvikling fra 2-18 år. I Teenagehjerners udvikling er fokus på udviklingen af en teenagers hjerne .