Bøger / faglitteratur

Den neuroaffektive billedbog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Billedfagbog med en visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjerne og personlighed, der er grundlag for menneskets fortsatte udvikling livet igennem. Desuden en præsentation af de neuroaffektive kompasser.

Indhold

Hjerne, samspil og personlighedens udvikling ; Den nærmeste udviklingszone ; Den treenige hjernes evolution og modning ; Krybdyrhjernen - det autonome nervesystem ; Den gamle pattedyrhjerne - det limbiske system ; Den nye pattedyrhjerne - med fokus på præfrontal cortex


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 13. nov. 2014

En anderledes billedfagbog med en visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjernen henvendt til behandlere, psykoterapeuter, pædagoger mfl. Niveauet er meget alment og nemt at gå til.

Forfatteren er uddannet psykoterapeut og i tekst og billeder beskriver hun sammen med en illustrator teorier om neuroaffektiv personlighedsudvikling. Det er en mindre billedbog om hjerneteori og udviklingsteori, som bygges op af korte tekster og billeder for at nære både den sproglige bevidsthed og den ikke sproglige bevidsthed. Forfatteren gennemgår i korte træk hjernens udvikling og evolution, krybdyrhjernen og pattedyrhjernen. Enkelte steder kobler hun det til forskellige teoretikere og stiller spørgsmål til selvrefleksion. Hendes vinkel handler om det vi sanser og føler i kroppen, som især udtrykkes i billederne.

Det er en interessant kobling mellem den sproglige del og den visuelle del i denne bog. Teksterne er relativt korte og hendes forsøg på at eksemplificere det med billeder fungerer fint. Man er ikke i tvivl om, at hun med sin psykoterapeutiske tilgang primært henvender sig til pædagogen. De tegnede streger minder mig mest om tegninger for mindre børn.

Den følsomme hjerneLedelse mellem hjerne og hjerte og Ledelse mellem hjerne og hjerte er andre titler forfatteren selv nævnerDen følsomme hjerne og er andre titler forfatteren selv nævner.


Sundhedsplejersken

Årg. 38, nr. 5 (2016)

af

af

Anita Aagaard Andersen

Årg. 38, nr. 5 (2016)