Bøger / faglitteratur

Den nødvendige revolution : hvordan den enkelte og organisationerne kan arbejde sammen om at skabe en bæredygtig verden


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. nov. 2010

Henvender sig især til topledere og andre som arbejder med emner som socialt ansvar og bæredygtighed i erhvervslivet, og i ledelsen af virksomheder og organisationer. Til opgavebrug mindst godt handelsskoleniveau, men mest til videregående studier.

Bæredygtighed, samfundsmæssig og social ansvarlighed, er nøgleord i denne akademiske fagbog. Hovedforfatteren er en anerkendt amerikansk seniorforsker Peter Senge fra MIT (Massachusetts Institute of Technology), han har tidligere udgivet Den femte disciplin på dansk. Bogen er del af en forlagsserie som forlaget karakteriserer som bøger, der befinder sig i det faglige spændingsfelt mellem Ledelse & læring. Peter Senge er dog ikke alene om at skrive bogen. Medforfattere er Bryan Smith, Nina Kruschwitz, Joe Laur og Sara Schley. Det danske forord er af Steen Hildebrandt. Han skriver bl.a. om bogens ide: "Sagt på en anden måde handler det på lidt længere sigt om en transformation af det kapitalistiske system, om en transformation af markedsøkonomien med alle dens mange imperfektioner til en mere civiliseret og bæredygtig økonomi.".

Andre bøger om bæredygtighed og socialt ansvar i ledelse, CSR (Corporate Social Responsibility), er fx CSR - virksomheders sociale ansvar som begreb og praksis eller Forretning eller ansvar? : social ansvarlighed i små og mellemstore virksomheder.

Interessant bog om en nødvendig ledelses-revolution, jeg tror den vil trække en del læsere. Et must på større biblioteker.


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 9. jan. 2011


Psykologisk set

Årg. 28, nr. 83 (2011)

af

af

Peter Busch-Jensen

Årg. 28, nr. 83 (2011)Informationer og udgaver