Bøger / faglitteratur

Den politiske komedies paradokser


Beskrivelse


Ved hjælp af cases og eksempler viser og udstiller forfatteren, hvordan medierne og politikerne spiller komedie i vores demokrati. Et demokrati som er en række ritualer skabt for at skabe en illusion af tryghed og mening i en verden af kaos og tilfældighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 19. maj 2017

Bog om den komedie politikere er mestre i at udføre for at undvige kritiske spørgsmål og at tale om sagen. Til interesserede i politisk kommunikation.

Der er noget galt med debatten, medierne og politikerne i dagens Danmark mener Klaus Kjøller, derfor har Kjøller skrevet denne bog, hvor han med hjælp af cases og eksempler viser og udstiller hvordan medierne og politikerne spiller komedie i vores demokrati. Kjøller har før udstillet hvordan politik er gået væk fra sagen i Den politiske komedie. Den nye bog er en fortsættelse af denne men kan dog godt læses uden at have læst den forrige.

Kjøllers bog er noget svært tilgængelig, den er akademisk skrevet og meget beskrivende, uden at være formidlende af stoffet. Der er mange referencer til Kjøllers egne bøger og andre bøger, det gør læsningen langsom og fordrer et stort kendskab til både politik og kommunikationsteori.

Bogen minder meget om bøger som: De lytter ikkeDe svarer ikkeBag magten, De svarer ikke og Bag magten, de tre nævnte bøger er dog mere underholdende og bedre til at formidle pointerneBogen minder meget om bøger som: De lytter ikke, og Bag magten, de tre nævnte bøger er dog mere underholdende og bedre til at formidle pointerneBogen minder meget om bøger som: De lytter ikke, De svarer ikke og , de tre nævnte bøger er dog mere underholdende og bedre til at formidle pointerne.