Bøger / faglitteratur / bibliografier

Den politiske korrekthed og virkelighedens forsvinden : filosofiske og politiske analyser i lyset af den nye kolde krig over for Rusland


Beskrivelse


En række danske og udenlandske debattører belyser begrebet "politisk korrekthed" som eksponent for en totalitær liberalisme. Der sættes fokus på den politiske korrektheds indskrænkning af ytringsfriheden, som især ses i vestens gængse syn på dagens Rusland.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2019

af

af

Per Månson

d. 11. apr. 2019

En række danske og udenlandske debattører sætter fokus på den politiske korrektheds indskrænkning af ytringsfriheden - specielt i forhold til det gængse syn på dagens Rusland. For politisk interesserede.

Første - og største - del af bogen handler om forskellige facetter af politisk korrekthed og især "newspeak", hvor ubehagelige kendsgerninger pakkes ind i euforismer. Anden del handler om Vestens nye kolde krig mod Rusland. Forfatterene er kendte debattører og de fleste artikler er velforsynet med litteraturhenvisninger og noter.

Alle forfatterne er velargumenterende og bogen er sine steder på et højt intellektuelt niveau. Der lægges ikke skjul på den pro-russiske og ofte også religiøse vinkel på stoffet.

Bogen ligger fint i forlængelse af den ene redaktør Marie Krarups Ny kold krigBag den politiske retorik. Om politisk korrekthed er der fx Bag den politiske retorikBogen ligger fint i forlængelse af den ene redaktør Marie Krarups Ny kold krig. Om politisk korrekthed er der fx .


Jyllands-posten

d. 18. apr. 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 18. apr. 2019Informationer og udgaver