Bøger / faglitteratur

Den rene vare : naturkosmetik du selv kan lave


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. maj 2008

Der er voksende interesse for økologi og naturprodukter, wellness og personlig pleje, og der skulle derfor også være publikum til en bog om hjemmefremstilling af naturprodukter til hudpleje. Denne bog henvender sig til dem, der søger en relativt seriøs tilgang til emnet med brug af specielle råvarer (fremfor fx frugt og grønt).

Bogen rummer gode råd om hudpleje og om fremstilling af produkter, der tæller alt hvad man har brug for, fra læbepomade til barberskum, fra shampoo til solcreme. Der er også bodyscrub, hårkur, neglebåndsolie m.v. Opskrifterne har et professionelt præg med specialingredienser, hvor der kun oplyses Urtegården (hvor 2 af forfatterne er ansat) samt 2 andre netbutikker som forhandlere. Bogen er skrevet i en nøgtern tone med tydelige anvisninger, illustreret med æstetisk lækre, inspirerende farvefotos af professionelt udseende produkter.

Emnet behandles i flere ældre titler, hvoraf Sumo Lotus' Kosmetikrecepter er udgivet af netop Urtegården i 1991. I 2005 skrev Charlotte Rachlin Smuk med naturens produkter, som arbejder med mere alm. ingredienser fra køkkenet Den foreliggende bog har et lidt laboratorieagtigt præg, men med de rette råvarer og redskaber skulle den gængse køkkenskriver også kunne opnå gode resultater.

Lækker, inspirerende håndbog i hjemmeproduktion af naturkosmetiske cremer, vaske- og plejeprodukter til hele kroppen efter opskrifter, der har et professionelt præg og appellerer til seriøs hobbyproduktion med et "færdigt" udseende.