Bøger / faglitteratur

Den sandsynlige morder


Beskrivelse


Om Højbjergmordet på Marie Lock-Hansen i Højbjerg ved Århus d. 10. november 1967. Om mangelfuld politiefterforskning og en sandsynlig morder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 7. jan. 2010

For folk med interesse for kriminal- og mordsager, og for dem som igennem årene har været optaget af det meget omtalte Højbjerg-mord.

Marie Lock-Hansen blev myrdet i Århus-forstaden Højbjerg i 1967. Mordet er aldrig blevet opklaret på trods af omfattende efterforskning. Forfatteren har igennem mange år indgående beskæftiget sig med sagen, og i nærværende bog kommer han med et kvalificeret bud på hvem morderen kunne være. Bogen beskriver i detaljer forløbet, og retter også en kraftig kritik mod politiets efterforskning. Bogen er forsynet med en del fotos, udskrifter af vidneudsagn samt korrespondance vedrørende sagen.

Sagen er tidligere beskrevet i bogform. I 2006 udkom Den usandsynlige morder af Lars Rørbæk og Jørgen Skovsted, og i 2007 kom Højbjerg-mordet af Lars Rørbæk. Endvidere er sagen beskrevet i flere bøger om danske kriminalsager og mordgåder. I nærværende bog sandsynliggøres for første gang en mulig morder.

En kort, men vedkommende beretning om Højbjerg-mordet, mangelfuld politiefterforskning og en sandsynlig morder.Informationer og udgaver