Bøger / skønlitteratur / roman

Den sjette forræder


Beskrivelse


En diplomat dør på et hospital i 1992 i London. År senere bliver den russiskkyndige Sam Gaddis bedt om at hjælpe en veninde med at finde et muligt sjette medlem af den notoriske spionring "De fem fra Cambridge". Men der er flere, der ikke ønsker, at han skal fortsætte.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 23. sep. 2011

En stærk forside med fokus på den ensomme ulv, sammenbrud og arkitektoniske vartegn fra en række store byer indvarsler Charles Cummings anden roman på dansk. En spionroman, der vil passe fint til de læsere, der ønsker en potent cocktail af hemmeligheder og forviklinger.

Cumming har flere titler bag sig på engelsk, og dette er den anden, der er blevet oversat. Handlingen udspiller sig først i London i 1992, hvor en diplomat dør. 15 år senere blandes russisk-eksperten Sam Gaddis ind i en speget og politisk højspændt sag, hvor folk begynder at dø omkring ham, samtidig med at han frygter for sit eget liv. Cumming lader handlingen udspille sig i både Moskva og London og udfolder en kompliceret men velfungerende historie om det mulige hemmelige sjette medlem af den virkelige spiongruppe "De fem fra Cambridge".

Den store spionforfatter Le Carré er den, der mest naturligt falder en ind, når man læser Cummings gedigne og elementært spændende spionroman. De vægter begge at lade plottet folde sig ud i komplicerede snirkler frem for at satse på hurtig action.

Godt nyt til spion-elskere. Engelske Charles Cummings anden roman på dansk er en underholdende og velkomponeret spionhistorie, der leger med den tese, at der fandtes et sjette medlem af den virkelige og notoriske spionring "De fem fra Cambridge", hvor en række briter blev rekrutteret af det sovjetiske KNVD og derefter forrådte deres land.


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2011

af

af

Jan Hedegaard

d. 20. okt. 2011


Politiken

d. 20. okt. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 20. okt. 2011


Weekendavisen

d. 4. nov. 2011

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 4. nov. 2011