Bøger / skønlitteratur / roman

Den sjette pagt


Beskrivelse


Bibelhistorisk roman der beretter om den allerførste tid efter Jesu fødsel, som er præget af både stor forventning og glæde men også af begrundet frygt for den magtsyge Kong Herodes, der føler sig truet af rygterne om den lille dreng, og som derfor udsteder en ordre med frygtelige konsekvenser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2011

af

af

Laura Michelsen

d. 30. sep. 2011

Til læsere af bibelhistoriske romaner med spændende og underholdende præg.

I sjette del af forfatterparret Thoenes seneste serie følger vi Maria og Josef i tiden lige efter Jesu fødsel. Som bekendt er der ikke plads til dem i herberget, som er en kro i denne bog, hvorfor de er gæster hos overhyrden Zadok og hans hustru jordemoren Rakel, der hjælper den lille Messias til verden. Samtidig oplever vi Herodes' voksende frygt for den tronraner, han har hørt rygter om og får varsler om i sine natlige mareridt. Endelig møder vi en gruppe astronomer og forskere på vandring mod Jerusalem og den lille frelser, også de er varslet i stjernerne og de gamle skrifter. I denne fortælling kommer man helt tæt på personerne, som bliver virkelige mennesker af kød og blod. Stilen er på én gang prosaisk hverdagsagtig og religiøst højstemt. Spænding, forventning, lurende farer og romantik driver handlingen frem som i enhver klassisk underholdningsroman. Teksten er præget af mange både udskrevne bibelcitater og noter til bogens fortegnelse over bibelcitater. Til sidst en fyldig ordforklaring, der er nødvendig for at forstå de mange bibelske ord og begreber.

Forfatterparret har arbejdet sig længere og længere tilbage i tiden i forhold til deres tidligere serier, og denne omhandler således de tidligste tider. Kan sammenlignes med Francine Rivers' bibelhistoriske romaner.

Kræver fortrolighed med og interesse for bibelhistorien, men forfatterparret har også mange faste læsere, som har netop det.Informationer og udgaver