Bøger / skønlitteratur / historiske romaner

Babylon : dæmonernes port


Beskrivelse


Historisk roman. Græske Cassandra og Philip er i Egypten for at studere lægekunst. Faraoen sender dem til Jerusalem for at holde øje med udviklingen op til byens fald i 568 f.Kr., hvor de deltager i folkeforflytningen til Babylon. Bibelske personer, myter og sagn flettes ind i den detaljemættede fortælling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 19. maj 2011

Historisk roman fra det gamle Egypten, Israel og Babylon, der fungerer som en levende genfortælling af et dramatisk afsnit af bibelhistorien. Der er mange faktuelle oplysninger om bl.a. datidens lægekunst indflettet i romanen.

Forfatteren har skrevet flere historiske romaner fra forskellige perioder og egne. Denne foregår omkring år 568 f.Kr., hvor Jerusalem blev ødelagt og Babylon overhalede Egypten som stormagt. Et ungt græsk par, Cassandra og Philip, studerer lægekunst i Egypten og bliver af faraoen udsendt til Jerusalem. De deltager senere i folkeforflytningen til Babylon og møder profeterne Ezekiel og Jeremias. Stoffet virker meget grundigt researchet og levendegør en dramatisk periode, kendt fra Bibelen, myter og sagn. Historien rummer magiske elementer og er spækket med detaljeoplysninger om lægekunst, tro og tænkning. Det er rigtig spændende at få så meget information, men det kan også opleves lidt overlæsset og gå lidt ud over dialogens troværdighed, når personerne udveksler leksikale oplysninger.

Bogen er i stil med forfatterens Healeren, 2002. Fortidig medicinsk praksis er også beskrevet i romaner af Jean Auel og Noah Gordon.

Historisk roman om et ungt lægepar, der oplever Jerusalems fald og folkeforflytningen til Babylon i 568 f.Kr. Velfortalt genfortælling og dramatisering af et stykke bibelhistorie med indblik i datidens lægekunst. De mange faktuelle detaljer indflettes mere eller mindre naturligt og kan måske virke lidt overvældende på nogle læsere.


Berlingske tidende

d. 17. juni 2011

af

af

Niels Houkjær

d. 17. juni 2011