Bøger / faglitteratur

Den skjulte forstoppelse : få styr på dine tarme


Beskrivelse


Et indblik i mave- og tarmbesvær, hvordan fordøjelsen fungerer og hvorfor det tit medfører kaotiske tilstande når det modsatte er tilfældet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2019

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 11. feb. 2019

Oplever du symptomer som oppustethed, mavepine og løs mave? Så kan det faktisk være at du, ligesom mange andre danskere, lider af en skjult forstoppelse. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at få gang i fordøjelsen og slippe for de mange gener. Bogen henvender sig til kvinder i alle aldre.

Forfatterne Pia Brixved og Dennis Raahave har begge stor erfaring med og indsigt i danskernes fordøjelsesproblemer; Pia gennem sit daglige virke i tarmskylningsklinikken Colonic og Dennis som læge med speciale i mave-tarm-sygdomme. I bogen forklarer de fænomenet "skjult forstoppelse". Vores fordøjelsessystem gennemgås, ligesom forfatterne belyser tilstandens forskellige symptomer gennem casehistorier fra både tarmskylningsklinikken og konsultationen. En skjult forstoppelse laver ikke blot ravage i maven og tarmen, men kan faktisk være årsag til alt fra dårlig ånde og rygsmerter til influenza-lignede episoder, der kan vare flere dage. Forfatterne giver desuden råd til hvad vi selv - og vores samfund - kan gøre for at komme problemet til livs. Illustreret med fotos og sort/hvid-tegninger.

Velskrevet, lettilgængelig og overskuelig bog med et flot visuelt udtryk. Læsningen er både underholdende og tankevækkende - og tonen herligt uhøjtidelig! Emnet behandles fra en kvindelig synsvinkel.

Ønsker man at læse mere om emnet er Hjernens nye livTarme med charmeSund mad til kloge tarme og Tarme med charme begge oplagte. I Sund mad til kloge tarme er der opskrifter på tarmvenlig madØnsker man at læse mere om emnet er Hjernens nye liv og begge oplagte. I Sund mad til kloge tarme er der opskrifter på tarmvenlig madØnsker man at læse mere om emnet er Hjernens nye liv og Tarme med charme begge oplagte. I er der opskrifter på tarmvenlig mad.