Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sommer Linda forsvandt


Beskrivelse


Da Hanna fylder 12 år, forsvinder Linda Palm, en ny dreng flytter til byen, og bedsteveninderne, Jonna og Sabina er pludselig ikke de samme. For Hanna bliver det en sommer fuld af forandringer. En sommer, hun aldrig glemmer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 18. apr. 2013

En fin bog til piger fra ca. 12 år, der holder af bøger om venskab, familier og kærlighed med en lille smule dramatik.

Del af Sommerfugleserien. Hanna fylder tolv, den sommer Linda Palm forsvinder. Sammen med veninderne Jonna og Sabina har hun tilbragt sommerferien med at bade og kigge efter den nye dreng, der lige er flyttet til byen. Men pludselig forandres Hannas trygge hverdag og Lindas forsvinden er kun begyndelsen på en sommer, der vender op og ned på Hannas liv og efterlader hende forandret og mere moden. Det er den svenske forfatters anden bog, men den første der er oversat til dansk. Sproget er lettilgængeligt og typografien og det luftige layout gør absolut bogen overkommelig for målgruppen. Dialogen er til tider en smule voksen, og pigerne virker på flere punkter ældre end 12 år, men historien vil stadig tiltale teenagepigerne med sine evigt gyldige problematikker. Forsiden, der viser Hanna og en skov, vil tiltrække målgruppen og formidler bogen fint.

Der findes mange hverdagsrealistiske fortællinger for de 11-14-årige piger, fx Dorte Roholtes gode bøger i samme serie. Lotta Löfgren-Mårtensons serie om Sofie som vi senest mødte i Vild med Sofie minder også om denne.

En velskrevet fin hverdagsfortælling om veninder og familieproblemer til de yngste teenagepiger, der er trætte af vampyrer og ønsker noget mere realistisk.