Bøger / skønlitteratur / noveller

Den sorte flodbølge - og andre fortællinger


Beskrivelse


Noveller om vold, optøjer og klasseskel mellem hvide europæere og sorte afrikanere inspireret af oprøret i Zaire i 1978.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2020

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 18. feb. 2020

Dramatiske noveller om vold, optøjer og klasseskel mellem hvide europæere og sorte afrikanere inspireret af oprøret i Zaire 1978. For alle med interesse for noveller og Afrika.

Novellesamling med 8 opdigtede fortællinger, der er inspireret af tiden inden og efter oprøret i Zaire i 1978, det nuværende DR Congo. De forskellige hovedpersoner oplever vold, mord og optøjer, der får tusindvis af hvide til at flygte ud af landet. Vi hører bl.a. om Madelaine og Pierre, der må gemme sig i et hul i marken med deres datter. I en anden fortælling må en en hvid kvinde gemme sig i en fattig landsby, hvor hun oplever livet for de sorte indbyggere: "Hun havde boet i denne by et halvt liv uden at have set de steder, hvor hovedparten af dens indbyggere boede". Forfatteren har tidligere udgivet Papirtigeren.

Medrivende noveller, der både berører og er fyldt med spænding. Sproget er sanseligt og fyldt med detaljer, og dialogerne er skarpe. Fortællingerne er bedst, når forfatteren lader handlingerne tale for sig selv og ikke bryder ind med socialpolitiske holdninger.

I Jakob Ejersbos fremragende noveller i samlingen RevolutionMørket under solen kan man også læse om ulige forhold mellem sorte og hvide i Afrika. DR Congos historie har også inspireret til romanen Mørket under solen af Wilbur Smith, der handler om et blodigt oprør i DR Congo omkring 1960I Jakob Ejersbos fremragende noveller i samlingen Revolution kan man også læse om ulige forhold mellem sorte og hvide i Afrika. DR Congos historie har også inspireret til romanen af Wilbur Smith, der handler om et blodigt oprør i DR Congo omkring 1960.