Bøger / skønlitteratur / roman


Beskrivelse


Om en enkelt dag i en ældre mands lidt trivielle tilværelse, hvor han tænker tilbage på et begivenhedsrigt liv. Manden har en fortid som brutal lejesoldat i Belgisk Congo, men nu truer samfundet med at sende ham på plejehjem.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 16. jan. 2015

Rå, men alligevel poetisk fortalt historie om en ældre mand og hans minder, der ikke efterlader læseren uberørt. Kan læses af alle der sætter pris på en velfortalt historie.

Over en enkelt dag følger vi en unavngiven gammel mands trivielle tilværelse i Bruxelles, men samtidig får vi også beskrevet hans minder fra et begivenhedsrigt liv. Den frihedssøgende og opportunistiske mand har bl.a. en fortid som brutal lejesoldat i Belgisk Congo, men i sine senere år var han hengiven overfor to kvinder, som han kærligt plejede indtil døden. Nu truer samfundet med at sende ham på plejehjem. Flamsktalende Peeters (pseudonym for Jos Verlooy), er en anerkendt forfatter og performer i Belgien, og nærværende bog har da også været nomineret til flere priser.

Peeters har begået et fremragende portræt af en mand, som umiddelbart synes uden moral og empati, men måske alligevel evner at vise ømhed. Bogen er yderst velskrevet, og udmærker sig ved sin fine nøgterne sprogstil.

Dette er Peeters' første bog på dansk, og han er tydeligt inspireret af Hannah Arendts beskrivelser af hvordan ondskab lever i det normale, og tematisk er der også ligheder med Mørkets hjerteCongoKong Leopolds arv (Ved Niels Brunse). For interesserede i Congos kolonihistorie anbefales Congo eller Kong Leopolds arvDette er Peeters' første bog på dansk, og han er tydeligt inspireret af Hannah Arendts beskrivelser af hvordan ondskab lever i det normale, og tematisk er der også ligheder med Mørkets hjerte (Ved Niels Brunse). For interesserede i s kolonihistorie anbefales eller Kong Leopolds arvDette er Peeters' første bog på dansk, og han er tydeligt inspireret af Hannah Arendts beskrivelser af hvordan ondskab lever i det normale, og tematisk er der også ligheder med Mørkets hjerte (Ved Niels Brunse). For interesserede i Congos kolonihistorie anbefales Congo eller .


Berlingske tidende

d. 31. jan. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 31. jan. 2015


Weekendavisen

d. 30. jan. 2015

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 30. jan. 2015


Kristeligt dagblad

d. 19. mar. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 19. mar. 2015