Bøger / skønlitteratur / dramatik

Den spanske sømand


Beskrivelse


Skuespil. To stærke, men vidt forskellige kvinders liv bindes sammen på tværs af tiden med næsten 200 års mellemrum, men på samme sted. Fælles for begge er det komplicerede forhold til familie, hjemegn og de moralske dilemmaer om kærlighed og graviditet udlængsel og tilhørsforhold. 40-100 roller, 10 scener/locations. Varighed: Ca. 2 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2016

af

af

Kent Skov

d. 12. apr. 2016

Skuespil med et lokalt historisk tema skrevet til friluftsspillene i Thy. Primært af interesse for folk med tilknytning til egnen og friluftsforestillinger.

Skuespil skrevet til det nordjyske egnsteater i Thy. Rammefortællingen handler om et skibsforlis i 1814, hvor en spansk sømand bjerges og bringes til den lokale Jens Madsens husmandsted. Den kønne datter af sognefoged Carstensen på Lodbjerggaard, Anne Cathrine, forelsker sig i den eksotiske sømand, hvilket naturligvis ikke passer familien, der har tiltænkt datteren sognepræsten. Parallelt fortælles en historie, der foregår i 1975, om Laura, der har forladt sin familie. Begge historiers grundkonflikt handler om kvinders forhold og (begrænsede) selvbestemmelsesret, som stykkets forfatter Marie Markvard Andersen udfolder. Skuespillet er beregnet for et ensemble fra 40 op til 100 deltagere.

MMA lykkes med at få en bred emnekreds sat op, hvor den historiske del absolut fungerer stærkest, krydret med et "suspense" omkring den bjergede sømand. Stykket bruger vel lang tid på at få sat konflikten op, men til gengæld er afslutningen dramatisk og velafviklet. Stykket er velegnet også som læsestykke. MMA giver en fin og personlig introduktion til arbejdet med en stor lokal teatertrup.

Der findes mange egns- og friluftsteatre, der ofte spiller kendte stykker og musicals. Stykket her er et af de meget få, der er bestilt og udgivet til offentligt udlån.Informationer og udgaver