Bøger / faglitteratur / essays

Den strikkende madonna : 12 essays til strikningens geografi


Beskrivelse


12 essays der belyser emner og genstande inden for strikningens historie i Europa.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Stine Grabas

d. 7. aug. 2018

Omfangsrigt værk om strikningens historie, hvor teknikker og værktøjer bliver gennemgået samt forsøges fastlagt geografisk. For den entusiastiske strikker og interesserede i tekstiler.

Gennemgang af strikningens historie, hvor der undervejs bliver sat spørgsmålstegn ved den eksisterende forskning. Ud fra forskellige tekstiler og ældre portrætbilleder forsøger Warburg at fastlægge, hvor strik kommer fra. De forskellige teknikker og værktøjer bliver analyseret og læseren bliver bl.a. præsenteret for strikkeskeer, nålebinding og knyttepinde. Bagerst er der omfangsrige noter, en udførlig litteraturliste, samt en billedliste og et stikordsregister. Warburg er gobelinvæver gennem 40 år og har bla. undervist på Konservatorskolen.

Tekstilforskningen omkring strik bliver med indlevelse og stor viden formidlet i denne bog. Interessant læsning for de entusiastiske strikkere og historikere, der vil vide mere om strik og dens betydning i samfundet. Bogen er godt redigeret og har mange illustrationer og billeder til at supplere teksten.

I Strik fra verdens tag gennemgås ligeledes tekstiler og strikketeknikker, men bogen beskæftiger sig dog med et afgrænset tids- og geografisk område. Warburg har udgivet en række artikler gennem tiden, som bliver inddraget i værket her.


Politiken

d. 16. feb. 2019

af

af

Jeanette Varberg

d. 16. feb. 2019