Bøger / skønlitteratur / roman

Den uimodståelige Henry House


Beskrivelse


Den forældreløse Henry House bliver udlånt af det lokale børnehjem og starter sit liv som "øvebaby" eller "praktikbaby" med 6 mødre på Wilton College i efterkrigstidens USA. Det er en barndom, som får vidtrækkende konsekvenser for hans liv og forholdet til kvinder.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 30. juli 2010

Læsere med hang til en dybtfølt historie iblandet amerikansk kultur- og kvindehistorie vil elske denne gribende fortælling.

Henry House fødes forældreløs i efterkrigstidens USA. Han placeres som praktikbaby på Wilton College, hvor han passes på skift af 6 unge kvinder med praktikhusets strenge moder Martha som den eneste konstante person i hans liv. Henry charmerer sig ind i hjerterne på Wilton, og han får i modsætning til andre praktikbabyer lov til at blive boende, mens praktikbabyer og college-piger kommer og går. Vi følger Henry igennem årene i praktikhuset, hvor han har svært ved at knytte sig til og stole på andre mennesker. Hans opvækst gør hans unge år til en flugt fra den eneste konstante moderskikkelse han har og en jagt på den moderskikkelse, som han så inderligt ønsker sig. Praktikbabyer blev brugt i kvinders uddannelse igennem årtier over det meste af USA. Børnene blev opdraget af forskellige mødre i de første år af deres liv for at blive sendt tilbage til børnehjemmene efter et par år. Bogen er velskrevet, og personerne er meget troværdige. Lisa Grunwald er tidligere chefredaktør på Esquire og forfatter til flere bøger. Dette er hendes første på dansk.

Bogens stemning, rammer og tema minder om John Irvings Æblemostreglementet og Verden ifølge Garp.

Praktikbabyer var et undervisningsmiddel i USA igennem flere årtier, og denne bog er et bud på hvilke konsekvenser, det havde for børnene. Historien om Henry er tankevækkende og gribende.


litteratursiden.dk

d. 26. aug. 2010

af

af

Merete Trap

d. 26. aug. 2010

Skøn litterær rejse gennem USA i 1950’erne og 1960’erne, hvor datidens store begivenheder opleves gennem øjnene på fænomenet en voksen praktikbaby . Babyen Henry House ankommer til Wilton College i 1...


litteratursiden.dk

d. 31. okt. 2010

af

af

Michael Krarup

d. 31. okt. 2010

Fra omkring 1920 og frem til næsten 1970 underviste man i USA på en del colleges unge kvinder i kunsten at have med husførelse og små børn at gøre bl.a. ved at låne forældreløse børn fra børnehjem og ...


Jyllands-posten

d. 10. aug. 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 10. aug. 2010


Weekendavisen

d. 24. sep. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 16. aug. 2010

af

af

Maria Sjøqvist

d. 16. aug. 2010