Læsere med hang til en dybtfølt historie iblandet amerikansk kultur- og kvindehistorie vil elske denne gribende fortælling.
Henry House fødes forældreløs i efterkrigstidens USA. Han placeres som praktikbaby på Wilton College, hvor han passes på skift af 6 unge kvinder med praktikhusets strenge moder Martha som den eneste konstante person i hans liv. Henry charmerer sig ind i hjerterne på Wilton, og han får i modsætning til andre praktikbabyer lov til at blive boende, mens praktikbabyer og college-piger kommer og går. Vi følger Henry igennem årene i praktikhuset, hvor han har svært ved at knytte sig til og stole på andre mennesker. Hans opvækst gør hans unge år til en flugt fra den eneste konstante moderskikkelse han har og en jagt på den moderskikkelse, som han så inderligt ønsker sig. Praktikbabyer blev brugt i kvinders uddannelse igennem årtier over det meste af USA. Børnene blev opdraget af forskellige mødre i de første år af deres liv for at blive sendt tilbage til børnehjemmene efter et par år. Bogen er velskrevet, og personerne er meget troværdige. Lisa Grunwald er tidligere chefredaktør på Esquire og forfatter til flere bøger. Dette er hendes første på dansk.
Bogens stemning, rammer og tema minder om John Irvings Æblemostreglementet og Verden ifølge Garp.
Praktikbabyer var et undervisningsmiddel i USA igennem flere årtier, og denne bog er et bud på hvilke konsekvenser, det havde for børnene. Historien om Henry er tankevækkende og gribende.