Bøger / faglitteratur / biografier

Den ukendte Jesus : nye kilder til, hvem Jesus virkelig var : Da Vinci mysteriet, gralsfortællingerne, Thomasevangeliet, Q-kilden


Beskrivelse


Den norske teolog og kirkehistoriker Oskar Skarsaune går til nye kilder for at finde alternative tolkninger af Jesus-skikkelsen og kristendommen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2006

af

af

Hans Michelsen

d. 17. mar. 2006

Bogen, der oprindelig er norsk, rider på Da Vinci-bølgen, hvor den sammen med de mange udgivelser, artikler m.v. på dansk også vil afsløre Dan Browns historieforfalskning, bedrageri og hvad der ellers bruges af udtryk om hans arbejdsmetode. Måske er der tale om en dobbeltkontrakt. Det er nok en flothed at skrive på titelbladet, at det er nye kilder til hvem Jesus virkelig var. Forfatteren gennemgår Da Vinci mysteriet, gralsfortællingerne, Thomas-evangeliet og den såkaldte Q-kilde for til sidst at komme frem til de virkelige kilder til Jesu liv. Som det tidligere er påvist revner Dan Browns research, når man går den efter i bedene, og forfatteren koger Dan Browns kilder ned til fire værker, hvor Michael Baigent: Helligt blod, hellig gral (revideret udgave 2005) skulle være den vigtigste. I bogens afsluttende kapitel sammenlignes de fire temaer fra bogen og forfatteren redegør udmærket for sine synspunkter, hvoraf hovedkonklusionen er, at værkerne kildekritisk set ikke er troværdige og at hovedkilden til vor viden om Jesu liv fortsat er de fire evangelier og Paulus' breve. Bogen er oplysende og underholdende og med til at kaste lys over Da Vinci-debatten. Velforsynet med litteraturhenvisninger.


Folkeskolen

Årg. 123, nr. 22 (2006)

af

af

Peter Green Sørensen

Årg. 123, nr. 22 (2006)