Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den vigtigste bog du nogensinde har læst om cannabis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Primært en bog om hashafvænning via HAP-metoden. Sekundært et indspark i debatten vedrørende legalisering af hash. Henvender sig fortrinsvis til fagfolk indenfor hash-misbrugsbehandling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2021

af

af

Pernille Poulsen

d. 8. jan. 2021

Primært en bog om hashafvænning via HAP-metoden. Sekundært et indspark i debatten vedrørende legalisering af hash. Henvender sig fortrinsvis til fagfolk indenfor hash-misbrugsbehandling.

Om HAP-metodens evidens og metode. Forfatteren mener, at den offentlige debat vedrørende legalisering blåstempler cannabis som relativt ufarligt, og dermed er medvirkende til at flere bliver afhængige. Bogens mission er dels at advare mod en blåstempling af hash og dels at løfte behandlingskompetencen ved at uddanne flere i HAP-metoden. Metoden centrerer sig om, hvordan behandleren trænger igennem til hashrygeren og fastholder dialogen ved hjælp af motiverende samtale og kognitiv adfærdsterapi. Inklusiv "Manual til hashafvænningsprogrammet(HAP)" og "En guide for dig, der vil ud af hashmisbrug".

En mere stringent og lidt mindre missionerende præsentation af metoden ville have klædt bogen. Debatdelen kritiserer samfundet for at fastholde og endda øge forekomsten af hashrygere.

Om den motiverende samtale mellem rådgiver og klient i misbrugsbehandling findes Den motiverende samtaleStop en halv og bliv mere helFortrylletMit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt. Søger man en kombination af velkendte og nye metoder i misbrugsbehandling kan denne nævnes: Stop en halv og bliv mere hel. Om misbrugsproblemer generelt findes Fortryllet. Er man forældre til en ung, der ryger, så kan man i; Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt læse to mødres historieOm den motiverende samtale mellem rådgiver og klient i misbrugsbehandling findes Den motiverende samtale. Søger man en kombination af velkendte og nye metoder i misbrugsbehandling kan denne nævnes: . Om misbrugsproblemer generelt findes Fortryllet. Er man forældre til en ung, der ryger, så kan man i; Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt læse to mødres historieOm den motiverende samtale mellem rådgiver og klient i misbrugsbehandling findes Den motiverende samtale. Søger man en kombination af velkendte og nye metoder i misbrugsbehandling kan denne nævnes: Stop en halv og bliv mere hel. Om misbrugsproblemer generelt findes . Er man forældre til en ung, der ryger, så kan man i; Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt læse to mødres historieOm den motiverende samtale mellem rådgiver og klient i misbrugsbehandling findes Den motiverende samtale. Søger man en kombination af velkendte og nye metoder i misbrugsbehandling kan denne nævnes: Stop en halv og bliv mere hel. Om misbrugsproblemer generelt findes Fortryllet. Er man forældre til en ung, der ryger, så kan man i; læse to mødres historie.