Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Dennis' dramatiske dage : flødeskumsedderkoppen og andre røverhistorier


Beskrivelse


5 historier om drengen Dennis og hans mange strabadser i løbet af en uge. Møder en flødeskumsedderkop, bliver kidnappet som cirkusartist, får briller efter utallige baldrede ruder, bliver helt efter en tur i svømmehallen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2012

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 16. juli 2012

Humoristisk oplæsningsbog med røverhistorier med lige dele aktion, splat og klamt. For de 6-9-årige.

Illustrator er måske for nogens vedkommende kendt fra Fyens Stiftstidende og er fra Kolding Kunsthåndværkerskole. Forfatteren er pædagog med lang tradition for den mundtlige fortælling. Denne oplæsningsbog er parrets debut. Dennis er den gennemgående hovedperson, og det er hans mere eller mindre heldige uge, der er omdrejningspunktet for løjerne. 5 historier om drengen Dennis og hans mange strabadser i løbet af en uge. Han møder en flødeskumsedderkop, bliver kidnappet som cirkusartist, får briller efter utallige baldrede ruder og bliver en helt efter en tur i svømmehallen. Bogen slutter, hvor den begynder med mandag morgen, og en ny skoleuge starter. Sproget er let at læse højt med en alvidende fortæller. Jævnt fordelt er der s/h stregtegninger, som passer fint til den humoristiske stil. Forsiden viser Dennis og flødeskumsedderkoppen.

Denne titel trækker på traditionen med røver- og løgnehistorier. Samme genre er Carl Quist Møllers løgnehistorier, men de er både sjovere og skarpere.

Ikke nogen epokegørende oplæsningsbog, men den skal nok finde sine læsere med den drengehumor: Der er splat, det er klamt og der er heltemod, og måske er det hele bare en røverhistorie.