Dansk undersøgelse af nærdødsoplevelser foretaget i 1989 blandt præster, diakoner, sygeplejersker og sygehjælpere i Danmark, samt materiale indsamlet blandt tilhørere ved foredrag i perioden 1978-89. Bogens målgruppe vil være præster, diakoner, plejepersonale, vågekoner og enhver, som måtte være interesseret i spørgsmål om dødsprocessen og det hinsidige.
Forfatteren kalder sin undersøgelse et forskningsprojekt, men den er ikke officielt anerkendt som sådan og har ikke modtaget økonomisk støtte. I bogens første afsnit kaster forfatteren, der er sognepræst mm., et historisk blik på dødsopfattelsen fra middelalderen over H.C. Andersen og op til vor tid, hvorefter han tager fat på bogens egentlige ærinde: at pege på døendes åndelige virkelighed. Bogen bliver dermed et opgør med "det indsnævrede verdensbillede, hvor den åndelige dimension ikke har nogen plads.".
Bogen er 3. udgave. I forhold til 2. udgave fra 1990 er den udvidet med 2 nærdødsberetninger. Ellers er teksten den samme, mens illustrationsmaterialet er ændret en smule. Udskiftning af tidligere udgaver må bero på benyttelsen. Har aldrig opnået samme udbredelse som Livet efter livet, senest 1999 og Lys bag døden, senest 2006.
3. udgave af en bog, der bygger på undersøgelsesmateriale fra 1989 om nærdødserfaringer. Bogen viser, at mennesker på grænsen mellem liv og død har oversanselige oplevelser. For mennesker, der professionelt er tæt på døende, og alment interesserede.