Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Der er telefon, Persefon(e)


Beskrivelse


Underverdenens gud Hades er rigtig træt af, at guden Zeus har fortalt løgnagtige historier om gudernes liv. Hades fortæller derfor den virkelige historie om, hvordan han blev gift med gudinden Persefone.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2016

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 25. feb. 2016

Sjov og nutidig fortælling om, hvordan det i virkeligheden gik til, at guden Hades blev gift med gudinden Persefone - for børn på 8-12 år.

Hades er træt af, at Zeus har fortalt løgnagtige historier om gudernes liv. Han fortæller derfor den rigtige historie om, hvordan han blev gift med Persefone. Det var i virkeligheden ikke Hades, der bortførte Persefone, men i stedet Persefone, der forelskede sig i Hades og bad ham tage hende med til Underverdenen. Sidst i bogen er 12 siders ordliste med navne og begreber fra den græske mytologi. Forfatteren Kate McMullan har også skrevet fantasyserien "Dragedræber-akademiet".

Bogen er en sjov og skør blanding af græsk mytologi og nutidige elementer, som fx mobiltelefoner. Bogen er sjovest, hvis man kender lidt til græsk mytologi på forhånd, men ellers er der bag i bogen 2 siders resumé af myten om Hades og Persefone. Serien henvender sig til både piger og drenge, og kan selvlæses fra ca. 9 år og læses højt fra 8 år. Bogen er nogenlunde let læst og er skrevet med stor skrift og opdelt i korte kapitler. Forsiden af Persefone med en mobiltelefon er indbydende, og indbindingen er solid og lækker.

Bogen er 2. del i serien "Myt-O-Mania", og den er i helt samme stil som 1. del: Ha' det hedt, Hades!, som handler om, hvordan de græske guder fordelte magten imellem sig. Den græske mytologi ligger også bag serierne "Teseus" af Josefine Ottesen og "Felix Fox" af Charlotte Blay.Informationer og udgaver