Bøger / skønlitteratur / roman

Det brændende brev


Beskrivelse


Niklas' kone omkommer ved et flystyrt. Han er sikker på, at hun har skrevet et brev til ham inden styrtet. Snart bliver Niklas involveret i et livsfarligt spil i sin jagt på brevet - for virkelige samlere skyr ingen midler for at få fat i ægte afskedsbreve.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 15. jan. 2019

Niklas mister sin kone ved et flystyrt og er pludselig involveret i et internationalt spil på liv og død. For læsere af hæsblæsende thrillere, hvor der måske er mere mellem himmel og jord.

Efter en ægteskabelig krise rejser Eva til Indien. Næsten fremme styrter flyet ned og alle ombord omkommer. Hjemme i Sverige sørger hendes mand Niklas og er besat af tanken om, at Eva må have nået at skrive et brev til ham lige inden styrtet. Den mørke side af nettet viser, at der findes et illegitimt sort marked for folks sidste ord, de såkaldt brændende breve, og som en marionet bliver Niklas ført rundt i Europa, hvor han trækker blodige spor. Stærke kræfter forfølger og styrer Niklas, som også må til Indien for at bese flyvraget og senere til Brasilien, hvor den mest ivrige og skruppelløse opkøber af brændende breve holder til. Slutopgøret bliver på liv og død. Svenske Dan T. Sehlberg har tidligere udgivet thrillerne MonaSinon og SinonEfter en ægteskabelig krise rejser Eva til Indien. Næsten fremme styrter flyet ned og alle ombord omkommer. Hjemme i Sverige sørger hendes mand Niklas og er besat af tanken om, at Eva må have nået at skrive et brev til ham lige inden styrtet. Den mørke side af nettet viser, at der findes et illegitimt sort marked for folks sidste ord, de såkaldt brændende breve, og som en marionet bliver Niklas ført rundt i Europa, hvor han trækker blodige spor. Stærke kræfter forfølger og styrer Niklas, som også må til Indien for at bese flyvraget og senere til Brasilien, hvor den mest ivrige og skruppelløse opkøber af brændende breve holder til. Slutopgøret bliver på liv og død. Svenske Dan T. Sehlberg har tidligere udgivet thrillerne Mona og .

Velskrevet og filmisk thriller, som suser fra det ene dramatiske højdepunkt til det næste. Om slutningen taber højde, om de mange sammentræf er sandsynlige, og om paranormale fænomener virkelig findes, må være op til den enkelte læser at gøre sig tanker om. Under alle omstændigheder er der tale om velfungerende underholdning af internationalt tilsnit.

Der er noget af Dan Brown og Tom Egelands drive over bogen.


Politiken

d. 2. apr. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. apr. 2019


Weekendavisen

d. 8. mar. 2019

af

af

Christian Dorph

d. 8. mar. 2019