Bøger / faglitteratur

Det brændende engagement : videnmedarbejderen mellem performancemåling og fællesskab


Beskrivelse


Om performancemåling i virksomheder, hvad betyder det for medarbejderne når de hele tiden måles og evalueres, og hvordan håndterer virksomheden splittelsen mellem performancemåling og fællesskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 30. apr. 2009

Bogen kan bruges af studerende og ansatte i især den private sektor samt ikke mindst af ledelse i den private sektor.

Jakob Skov er cand.merc. (fil) fra CBS, Handelshøjskolen i København og bachelor fra Københavns Universitet i filosofi. Han arbejder som konsulent med procesoptimering og organisation. Jakob Skov har her skrevet en bog om hvad der sker med os som mennesker når vi, som medarbejdere, udsættes for målinger og evalueringer med fyring som yderste konsekvens. Samt hvad der sker med vores relationer til hinanden og til virksomheden. Der tages udgangspunkt i større private videnvirksomheder, men resultatet kan overføres til andre virksomheder, der gør brug af performancemålinger samtidig med at de lover medarbejderen fællesskab. Til at vise pointerne gør han brug af Søren Kierkegaards filosofi.

I 2008 udkom bogen Det fortrængte offentlige lederskab hvor man taler om meningsfulde performancemålinger.

Det brændende engagement er relevant i en tid hvor alt måles. For hvad sker der med os som mennesker og med vores menneskelige relationer, når vi evalueres konstant. Ikke mindst når vi risikerer fyring, hvis resultatet ikke er tilfredsstillende. Jakob Skov viser i sin bog hvordan virksomheder lover fællesskab, men at paradokset er, at de ikke kan give dette så længe virksomheden ligger under for performancemålinger. En ganske brugbar bog om performancemålinger og deres effekt på mennesker.


Politiken

d. 13. juni 2009

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 13. juni 2009


Børsen

d. 15. maj 2009

af

d. 15. maj 2009