Bøger / skønlitteratur / roman

Det der ikke slår os ihjel


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi med Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist i en dramatisk sag om internetovervågning, kunstig intelligens og økonomisk kriminalitet. Kan historien, Blomkvist er på sporet af, redde bladet Millenium, og hvordan vil Salander klare sig på internettet og i virkeligheden med fortidens skygger?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. aug. 2015

Den overraskende fortsættelse af Stieg Larssons univers, hvor alle de mange krimilæsere, der har læst den oprindelige Millenium-trilogi, er nødt til at læse, hvad der sker med Blomkvist og Salander.

Den økonomiske situation på Mikael Blomkvists blad, Millenium, er kritisk, da han kommer på sporet af en historie, der måske kan redde det. Samtidig er Lisbeth Salander aktiv i et hackerangreb på ellers almægtige NSA fra USA med speciale i overvågning. Fælles for de to spor i plottet er internetsikkerhed, kunstig intelligens samt fysisk, politisk og økonomisk magt for både russiske banditter og USA.

Det er en spændende og kompleks sag med flere handlingsspor, som ud over de nævnte også rummer historien om en autistisk dreng med særlige evner. Bogen fortsætter, hvor Larsson stoppede, og Salanders fortid spiller stadig en central rolle i bogen, der i sig selv er velskrevet og veldrejet. Det dramatiske forløb bremses dog af flere afsnit, især dem hvor begivenheder fra trilogien genfortælles, men også udredninger om internettet, matematik og autisme. Selv om denne historie afrundes, er der lagt spor ud til en fortsættelse, så vi hører nok mere.

Handlingsmæssigt en direkte fortsættelse af Larssons trilogi, og den fungerer fint som sådan og som krimi uden dog at nå trilogiens stringens, stilarter og ånd.


litteratursiden.dk

d. 31. aug. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 31. aug. 2015

Under enorm mediebevågenhed udkommer nu fjerde del i Millennium-serien. Afdøde Stieg Larssons trilogi har fået en velskåret og spændende men også både troværdig og respektfuld fortsættelse. Med under...


Politiken

d. 28. aug. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. aug. 2015


Berlingske tidende

d. 28. aug. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 28. aug. 2015


Jyllands-posten

d. 28. aug. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. aug. 2015


Weekendavisen

d. 28. aug. 2015

af

af

Bo Bjørnvig

d. 28. aug. 2015