Om Eske Willerslevs største videnskabelige gennembrud som gen-forsker i primært oprindelige folks ophav. Gennembrud, der har rykket ved vores viden om forskellige gamle kulturers migrationer og udviklinger gennem tiderne. For naturvidenskabeligt interesserede læsere.
Willerslev er fra barnsben stærkt interesseret i de nordamerikanske indianere, og jagten på viden om oprindelige kulturer og uddøde folkeslag bliver central i hans succesfulde karriere som videnskabsmand med genetikken som hovedområde. I gamle knoglers DNA ligger en stor viden, der kan berige, og omstyrte, arkæologisk viden. Vi er med Willerslev i felten, hvor man nemt kommer i karambolage med folks selvforståelse og identitet. Hans succes får han i høj grad takket være respekten i mødet med fremmede kulturer. Dette hjælper også mod onde ånder, der dukker op, når man roder med skeletter, der ikke er begravet på behørig vis!.
Eske er en fremragende fortæller, der sømløst fletter vilde historier fra livet i felten sammen med et kig bag kulisserne i forskermiljøet.
Vi har tidligere hørt Willerslevs historie i Fra pelsjæger til professorEske WillerslevEn historie om mennesketUrtid fra 2008 og Eske Willerslev fra 2015. Broren Rane, der er antropolog, har behandlet vores evolutionshistorie i En historie om mennesket, og Jeanette Varberg har skrevet om menneskets nyere urtidshistorie fra den arkæologiske vinkel i UrtidVi har tidligere hørt Willerslevs historie i Fra pelsjæger til professor fra 2008 og fra 2015. Broren Rane, der er antropolog, har behandlet vores evolutionshistorie i En historie om mennesket, og Jeanette Varberg har skrevet om menneskets nyere urtidshistorie fra den arkæologiske vinkel i UrtidVi har tidligere hørt Willerslevs historie i Fra pelsjæger til professor fra 2008 og Eske Willerslev fra 2015. Broren Rane, der er antropolog, har behandlet vores evolutionshistorie i , og Jeanette Varberg har skrevet om menneskets nyere urtidshistorie fra den arkæologiske vinkel i UrtidVi har tidligere hørt Willerslevs historie i Fra pelsjæger til professor fra 2008 og Eske Willerslev fra 2015. Broren Rane, der er antropolog, har behandlet vores evolutionshistorie i En historie om mennesket, og Jeanette Varberg har skrevet om menneskets nyere urtidshistorie fra den arkæologiske vinkel i .