Bøger / faglitteratur / øvelser

Det er hårdt at være en skildpadde på ryggen : værktøjskassen for pårørende til alkohol- og stofbrugere


Beskrivelse


Selvhjælpsbog med kærlige og ikke mindst praktiske råd målrettet til voksne pårørende til såvel alkohol- som stofbrugere. Pårørende kan i denne forbindelse være familie, venner og kollegaer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Heidi Mørch

d. 1. okt. 2021

Selvhjælpsbog med kærlige og ikke mindst praktiske råd målrettet til voksne pårørende til såvel alkohol- som stofbrugere. Pårørende kan i denne forbindelse være familie, venner og kollegaer.

Brugen af begrebet "alkohol - og stofbrugere" fremfor "misbrugere" er kendetegnende for tonen i denne udgivelse. Det drejer sig om forståelse for brugeren og forbruget, om at passe på sig selv som pårørende, om at genopbygge relationer og om at håndtere konkrete kritiske situationer. Vi bliver præsenteret for baggrundsviden, cases, øvelser og anbefalinger til videre læsning. Forfatterne trækker, ud over på deres faglige baggrunde inden for pårørenderådgivning, familieterapi, coaching og stressbehandling, på egne erfaringer som pårørende.

En glimrende varm og pragmatisk hjælpende hånd, når man står som stresset og kriseramt pårørende til en person med et overforbrug af alkohol og/eller stoffer. Sproget er letforståeligt og opbygningen således at man kan dykke ned i et særligt relevant emne eller læse fra ende til anden alt efter behov.

Af selvhjælpsbøger specifikt til børn af alkoholmisbrugere findes Du er ikke aleneDig og mig og alkoholOverlevelsesmanual for omsorgspårørende: en opvækst med alkoholproblemer og til partnere til alkoholmisbrugere Dig og mig og alkohol: dilemmaer og udfordringer i parforhold med alkoholisme. Overlevelsesmanual for omsorgspårørende er bredt henvendt til pårørende til somatisk syge; men med afsnit der også er brugbare til andre pårørendegrupperAf selvhjælpsbøger specifikt til børn af alkoholmisbrugere findes Du er ikke alene: en opvækst med alkoholproblemer og til partnere til alkoholmisbrugere : dilemmaer og udfordringer i parforhold med alkoholisme. Overlevelsesmanual for omsorgspårørende er bredt henvendt til pårørende til somatisk syge; men med afsnit der også er brugbare til andre pårørendegrupperAf selvhjælpsbøger specifikt til børn af alkoholmisbrugere findes Du er ikke alene: en opvækst med alkoholproblemer og til partnere til alkoholmisbrugere Dig og mig og alkohol: dilemmaer og udfordringer i parforhold med alkoholisme. er bredt henvendt til pårørende til somatisk syge; men med afsnit der også er brugbare til andre pårørendegrupper.