Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det giftige bæst


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Dronning Ærenpris bliver angrebet af en kæmpeøgle. Ridder Valnød vil dræbe den, men bliver bidt. Vil det lykkes trolden Grovkorn og pigen Bregne at dræbe den?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2008

Fjerde bog af i alt otte i serien Elverdronningens riddere. Bogen henvender sig til let rutinerede læsere i 3.- 4. klasse (fra ca. 9 år). Fantasy- og eventyrfreaks vil også sluge dette bind, som kan læses uafhængigt af de tidligere bøger i serien. Bogen egner sig ligeledes til oplæsning fra 7 år.

Dronning Ærenpris bliver angrebet af en kæmpeøgle, og ridder Valnød rider ud for at dræbe den. Han bliver dog selv bidt af øglen, men bliver reddet af pigen Bregne og trolden Grovkorn, som overtager forfølgelsen. Bogen lægger også denne gang op til den næste bog i serien ved at stille relevante spørgsmål til handlingen. Sproget er klart og fængende - med korte sætninger og megen dialog - og danner flot parløb med de dynamiske og farvestrålende illustrationer i mangastil.

Læserne af de tre første bøger i serien, bliver ikke skuffede. Der er stor interesse for denne genre, så det er svært at få for meget.

Spændende bog i en del af en serie, som har mange læsere. Bogen er læsevenlig og med flot layout. Universet og slutningen skærper automatisk forventningerne til 5. del.