Bøger / faglitteratur

Det gode seniorliv : find motivationen og styrk dine muskler med træning og proteinrig kost


Beskrivelse


Baseret på den nyeste forskning inden for aldring gives her bud og anbefalinger på hvordan man selv kan medvirke til at få et godt seniorliv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 20. nov. 2014

Hvad skal man gøre for at få et godt seniorliv, både fysisk og socialt? Det giver bogen her en række svar på, der bygger på den nyeste forskning.

Først får vi et par kapitler om seniorbegrebet og ændringen i befolkningssammensætningen, dernæst møder vi 4 personer, der på hver deres måde har fundet den rette balance i seniorlivet. Kodeordet for alle 4 er, at de er særdeles aktive både fysisk og socialt. Gennem de fires historier får læseren gode råd bl.a. om at forebygge faldulykker, optræne muskler og kondition, samt understregning af vigtigheden af at få nok protein. Bogen indeholder også forslag til træning både ude og hjemme og opskrifter på proteinrige måltider. De 3 forfattere er alle ansat på Center for Sund Aldring på Københavns Universitet, hvor man forsker i alle aspekter af aldring.

Lettilgængelig og overskuelig information om et godt seniorliv, mange vil kunne relatere sig til de 4 personer. Viser den nyeste forskning men er ikke så dybtgående.

Læge Carsten Vagn-Hansen har netop udgivet Sådan bli'r du (måske) 100, der er mere omfattende og også høj grad omhandler medicin og kosttilskud, hvilket denne ikke gør.