Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det gør kun ondt en gang


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dokumentarisk fortælling om Dianas opgør med vold, nedværdigelse og alkoholisme. Om at forsøge at komme ud på den anden side, men altid med den sociale arv hængende faretruende over hovedet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 11. juli 2014

Bogen er en "ungdoms-docu-roman" og henvender sig derfor primært til unge. Det er bogens erklærede formål at være til hjælp og genkendelse for piger, der vokser op med vold, alkoholiserede forældre og lavt selvværd.

Diana Hansen fortæller via journalist og forfatter Peter Krogholm sin livshistorie. Det er en barsk dokumentarisk skildring om at løsrive sig fra en uhyggelig social arv. En stedfar, der med den ene hånd giver gaver og forlanger kærlighed, og med den anden umotiveret og kynisk uddeler tæsk. Ved siden af en apatisk mor, der i stedet for at sige fra, drikker sig ned hver eneste dag og lærer sin datter at ryge og drikke i en meget ung alder og aldrig tillader hende at være barn, idet hun må tage ansvar for husholdning og søskende, som om hun var den voksne. Historien fortælles i flashbacks og med indlejrede breve til de personer, der har gjort Diana ondt gennem opvæksten. Nøgternt, præcist og gribende skrevet.

Der er andre ungdomsbøger med samme tematik om vold, alkoholisme, social arv og mor-datter forholdet. Et konkret bud er Trine Juul Hansens For egen hånd.

Nøgternt, velskrevet dokumentarisk roman til unge om en opvækst med vold og alkoholisme. Velegnet til undervisningsbrug.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. nov. 2014

af

af

Carl Christian Rasmussen

d. 6. nov. 2014