Bøger / faglitteratur / pjecer

Det kommunistiske manifest


Beskrivelse


I anledningen af 100 året for dannelsen af Danmarks Kommunistiske Parti genoptrykkes "Det kommunistiske manifest" med forord fra den tyske udgave 1872.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2018

af

af

Kent Skov

d. 27. nov. 2018

Ny udgave af det originale kommunistiske kampskrift. For politisk interesserede og professionelt engagerede i politisk teori og historie.

Marx og Engels' kommunistiske manifest udkom første gang i 1848 og er udgivet mange siden, også på dansk. Der gøres ikke nærmere rede for oversættelsen her, men bogen er forsynet med de forord, der fulgte udgaverne op gennem anden halvdel af 1800-tallet på tysk og russisk. Bogen indledes dog med en lang artikel fra 2013 af den britiske marxistiske teoretiker Alan Woods. Dertil kommer Leon Troskis essay "90 år med det kommunistiske system" fra 1937.

Skriftet udgør et af de mest markante politiske tekster og teorier i nyere tid. Alan Woods introducerende essay handler om manifestets og den marxistiske ideologis berettigelse i dag i en tid præget af globalisme og cirkulære økonomiske kriser og er som sådan et anbefalende skrift for marxismen.

Manifestet er udkommet med jævne mellemrum op gennem 1900-tallet foreligger senest i udgaver fra 1997 og 2009. Forlaget udgiver bøger af kommunistisk observans og udgivelsesaktuel er også en monografi om Rosa Luxemburg. Manifestet er sammen med Kapitalen de mest kendte skrifter om den kommunistiske teori. Politiske skoler og teorier er til stadighed til debat, og kommunismen indskriver sig som en markant en af slagsenKapitalen -- Registerbind.