Udgangspunktet er læringsteoretiske tilgange sammenholdt med praktiske handlinger fra skolen og handler om spørgsmålet; Hvad er det vi lærer gennem? For lærerstuderende, studerende ved diplomuddannelserne og pædagogikumstuderende på universitetet, men også dem der har en almen interesse for læring, vil finde stor glæde ved denne bog.
Bogens 6 kapiteloverskrifter begynder alle med "At lære gennem" og har i det efterfølgende fokus på 6 forskellige perspektiver: tænkning og erfaring, konstruktioner, narrativer, æstetisk praksis, eksistentielle valg og deltagelse. Eksempler på indhold: Læringens kognitive forankring, Tænkning om tænkning, Storyline som didaktisk valg, Mange forståelser af æstetik, Selvets sårbarhed og styrke, Værkstedet som pædagogisk rum.
Interessant og spændende bog, der helt sikkert vil danne grundlag for mange diskussioner - ikke mindst grundet de mange omfattende studiespørgsmål, der afslutter de enkelte kapitler. Der er løbende gennem bogen indsat cases, som fungerer rigtig godt, da de er med til at anskueliggøre de mere teoretiske sider. Bogen er velskrevet og nem at gå til, da der er mange kapitel- og afsnitsinddelinger og et godt stikordsregister.
Bogen kan relateres til Elevens læring og dannelse.