Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Det man spiser er man selv


Beskrivelse


Hvad sker der med kroppen, når vi spiser og hvordan påvirker fødevarerne vores krop. Om produktionen af fødevarer og hvordan den påvirker vores omgivelser. Afsluttes med 54 nemme opskrifter uden kød.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 4. nov. 2019

En klimabog, der i et skarpt miljøbevidst sprog fortæller om fødevarer og deres påvirkning på landbrugsjorden og resten af samfundet. Bogen indeholder desuden opskrifter på mad, der skåner miljøbelastningen. For unge og voksne med interesse for fødevarer og produktion med øje på klimaet.

Bogen er delt op i 3 dele. Første del handler om kroppens opbygning, hvordan de forskellige afgrøder dyrkes og hvad forskellige fødevarer har af påvirkning på dyr og mennesker. Anden del handler om fødevarefremstilling, såsom slik, kød, pålæg og grøntsager og hvad man som forbruger skal være opmærksom på. Sidste del indeholder vegetariske opskrifter, hvor der er medfølgende billeder af retterne. Gennem hele bogen er der tegnede illustrationer eller billeder.

Bogen er i en lækker hardback med tykt papir og med mange satiriske billeder. Den er skrevet i et ligefremt og kontant sprog, og vil i visse sammenhænge skabe debat på grund af de skarpe ideologiske holdninger, Lone Landmand giver udtryk for. Visse steder kan bogen virke belærende og det kan afskrække nogle læsere. Bagerst er der en udførlig liste med kilder.

Lone Landmand er pseudonym for Lone Vitus, der bla. tidligere har udgivet Mad vs. fødevarerBæredygtig kostSpis ordentligt, som denne bog lægger sig fint op af. Ellers kan man læse videre i Bæredygtig kost eller Spis ordentligt, hvis man ønsker mindre kontante budskaberLone Landmand er pseudonym for Lone Vitus, der bla. tidligere har udgivet Mad vs. fødevarer, som denne bog lægger sig fint op af. Ellers kan man læse videre i eller Spis ordentligt, hvis man ønsker mindre kontante budskaberLone Landmand er pseudonym for Lone Vitus, der bla. tidligere har udgivet Mad vs. fødevarer, som denne bog lægger sig fint op af. Ellers kan man læse videre i Bæredygtig kost eller , hvis man ønsker mindre kontante budskaber.