En bog om kunst som begreb analyseret fra forskellige synsvinkler og tilgange af kunstneren Jesper Ejlerskov. For læsere med interesse i kunstteori og interesserede i kunstens rolle og betydning i samfundet i dag.
Peter Ejlerskov er kunstner, illustrator og skribent. Bogen her er en personlig og kunstteoretisk udforskning af kunstbegrebet. PE gør sig overvejelser om kunstens rolle og betydning i samfundet - primært ud fra, hvordan begrebet kunst opfattes i dag, og hvad kunst egentlig er i det hele taget, fx i forhold til håndværk, design og udsmykning. For at indkredse temaet og sætte det i perspektiv opererer PE bl.a. med referencer til religionsbegrebet, der i lighed med kunsten ikke kan betragtes rationelt og alligevel rummer en selvstændig værdi. Bogen er, efter en introduktion til det overordnede tema, bygget op i kapitler med betragtninger på forskellige sider af emnet, der også kan betragtes som selvstændige essays.
PE betragter selv bogen som et eksperiment - om at definere kunsten - som "Det fælles mere", hvor man selv kommer i vejen for definitionen. JE anvender blandt flere Heidegger og Kierkegaard som prismer for sine egne betragtninger. Interessant og personligt uden at knytte sig op på en bestemt kunstteori eller åndsretning.
Kunstens identitet og rolle analyseres også i Kunst og værdiDet autentiske og Det autentiskeKunstens identitet og rolle analyseres også i Kunst og værdi og .