Bøger / skønlitteratur / dramatik

Det normale liv eller Krop og kampplads


Beskrivelse


Skuespil i form af en grotesk satire om de tre identiteter A, B og C, der egentlig vil hylde den frie livsudfoldelse, men som i deres bestræbelse hæmmes af funktionen INNER-STASI, der netop modarbejder det spontane og fremmer trangen til at leve det fornuftige, bundne liv. 3 roller. Varighed: 1,25 tine.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 27. nov. 2012

Værket henvender sig til et publikum med interesse for moderne dansk dramatik.

Christian Lollikes drama handler om tre mennesker, tre identiter, A, B og C, der vil hylde selve livslysten. Som C siger det: "Var det ikke meningen, at vi skulle lave en hyldest til livslysten? At vi skulle tegne et portræt af os selv som radikalt åbne mennesker - at vi skulle vise vej til udfrielsen af dette potentiale? Var det ikke meningen, at vi skulle tegne et portræt af mennesker med uanede muligheder for livsudfoldelse? (...)". Men som det fremgår af citatet, er der noget der bremser projektet, og det er det, som Lollike betegner som "inner stasi". Inner stasi har den funktion at beskytte os, som det videre hedder: "INNER STASIS fornemste opgave er at få os til at passe på os selv, og derfor vil INNER STASI altid åbne vores øjne for potentielle faremuligheder med henblik på at bortmane dem igen ved hjælp af forskellige sikkerhedsforanstaltninger. (...)". Det stærkt satiriske drama viser så i groteske situationer de tre identiteters forsøg på at undslippe denne indre kontrol med det frie liv. Det er scenisk godt tænkt og et stykke effektivt moderne dramatik om udfoldelse versus hæmning.

Christian Lollike har tidligere udsendt bl.a. Fremtidens historie, 2010, Kødkarrusellen, 2010, og Kosmisk frygt eller Den dag Brad Pitt fik paranoia, 2009, og hans nye drama er helt anvendeligt som disse.

Stramt og sikkert udspil fra en af det moderne danske dramas centrale forfattere.