Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Det onde hotel


Beskrivelse


På et skummelt hotel, kan Kim ikke finde tilbage til hotelværelset. Heksen, der ejer hotellet, vil fange Kim, fordi hun vil koge menneskesuppe. Men bror Klaus har en vandpistol, og han kommer Kim til undsætning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 14. aug. 2012

Fire letlæselige bøger i serien Giga gys, lix 7/8 - let-tal 15/16. Fra 2. klasse/ 8 år - til læsetræning.

Alle titler og uhyggelige omslag signalerer gys. Undertitler fungerer som teaser fx "Gå ikke alene på kirkegården når det er mørkt - og uvejr". De mange illustrationer underbygger teksten. Den er sat med dobbelt linjeafstand. På et skummelt hotel, kan Kim ikke finde tilbage til hotelværelset. Heksen, der ejer hotellet, vil fange Kim, fordi hun koger menneskesuppe, men bror Klaus kommer Kim til undsætning i Det onde hotel. Nik og Anne vædder, om der findes vampyrer i Vampyren. De undersøger det nærliggende slot. På kirkegården opdager Lukas og Ida, at jorden ryster, og der kommer zombier op af jorden i Zombie. Heldigvis er de grønne zombier venlige. Det får konsekvenser, da Oskar finder en kæmpe skrue, og tager den med hjem i En skrue løs. En hær af mærkelige væsener forfølger ham, fordi de mangler skruen til deres rumskib. Indholdet forekommer flere steder ret fjollet.

Der er bedre letlæselige gys i serien Gys i Let ps-serien, fx Ånden banker på og Det 4-armede monster.

Fire små gys der beskriver uhyggelige og overnaturlige fænomener. Der er mange drenge i 2.-3.klasse, der elsker gys, splatter og grønne væsener fra andre planeter, og genren kan motivere dem til at styrke deres læsekompetencer. Men vi har letlæste gysere af højere og bedre kvalitet på bibliotekerne.