Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det påklædte hjem : tekstiler og boligkultur i Danmark gennem 300 år


Beskrivelse


Om brugen af boligtekstiler i Danmark fra 1700-tallet til år 2000 sat ind i en historisk og kulturhistorisk ramme. Bl.a. om tapeter, gobeliner, brokade, linned, lærred, dækketøj, broderi, tæpper, møbler, puder, sengetøj og gardiner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 5. maj 2017

En guldgrube for dem, der vil vide mere om danske boligtekstiler fra de sidste 300 år. Hvad enten man er studerende eller bare almindeligt interesseret, er det en fornøjelse at læse og bladre i dette fornemt illustrerede værk.

Forfatteren er magister i europæiske etnologi, og i denne bog skriver hun om brugen af boligtekstiler i Danmark fra 1700-tallet til i dag. Det drejer sig bl.a. om tapeter, gobeliner, brokade, linned, lærred, dækketøj, broderi, tæpper, møbler, puder, sengetøj og gardiner. Boligtekstilerne bliver sat ind i en historisk og kulturhistorisk ramme, og bogen er gennemillustreret af gengivelser af malerier, fotos af møbler, stoffer, interiører og senere af annoncer.

Et ualmindeligt helstøbt værk, hvor den flydende tekst og de talrige og varierede illustrationer af høj kvalitet spiller sammen på forbilledlig vis. Det er et smukt og gennemarbejdet værk af blivende karakter, og informations- og herlighedsværdien er høj for såvel læg som lærd. Der bliver brugt en del malerier som illustrationsmateriale, heraf mange kendte, og eftersom fokus særligt er på boligtekstilerne, ser man pludselig andet og mere i malerierne, end man ellers ville gøre.

Der findes ikke tilsvarende monografier om emnet. Derimod findes der, som det fremgår af den omfattende litteraturliste, en del bøger, der behandler dele af emnet i forskellige tidsperioder.


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Heidi Laura

d. 25. aug. 2017


Antik & auktion

2017, nr. 8

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2017, nr. 8Informationer og udgaver