Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Det satans ukrudt


Beskrivelse


Billedbog. Drengen Alvin har mistet sin far. Gud flytter ind ved siden af, men han kan desværre ikke hjælpe Alvin med hans problemer. En dag flytter han igen, men inden da når han at lave manden Knud, der bliver et lyspunkt for Alvin og mor.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 1. aug. 2013

Billedbogen henvender sig til børn mellem 5 og 9 år, og den kan med fordel bruges til sorgbearbejdelse, uden at bogen dvæler ved sorgen.

Faderløse Alvin bor i Ballerup med sin mor. Gud flytter ind i huset ved siden af, og han og Alvin bliver gode venner. Gud er temmelig overfladisk og vil ikke lytte til Alvin, når han beder ham hjælpe sin mor, der stadig 2 år efter faderens død er knuget af sorg i en sådan grad, at Alvin må betegnes som omsorgssvigtet. På vanlig Fupz facon dvæles der ikke ved de udsatte børn, men som voksen læser er der ingen tvivl om at det er svært at være Alvin og hans mor. Gud dur ikke til venskaber og problemknusning. Han vil hellere lave nye dyr og mennesker. Gud bliver træt af Ballerup og flytter fra den ene dag til den anden. Heldigvis har han skabt Knud, der bliver Alvins gode ven og senere katalysator for, at moderen vågner fra sin sorgdøs. En dejlig billedbog, der både får tårer og latter frem hos læserne.

Egentlig bliver min bedste sammenligning med Fupz' egen Drengen der lå i sin seng, mens hans far og damefrisøren så på, 2001, hvad angår tematikken, og stilen er som Fupz' andre udgivelser: Humoristisk, med underspillede alvorlige temaer.

Endnu et mesterværk fra Fupz, der behandler drengen Alvin og hans mors sorg på en underspillet måde, der formår både at fremkalde tårer og latter hos læserne. Egnet til oplæsning for børn fra 5 - 9 år.


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2013

af

af

Kari Sønsthagen

d. 27. aug. 2013