Professionelle behandlere og andre, der i deres arbejde beskæftiger sig med børn, får her en solid indføring i, hvordan narrativ terapi kan anvendes i behandlingen af traumatiserede børn.
Bogen er skrevet af to psykologer, der bl.a. har erfaring fra deres arbejde i Psykotraumecentret i Dansk Røde Kors, og mange af bogens cases er taget fra deres arbejde med flygtningebørn. Bogen beskriver, hvilke symptomer det traumatiserede barn kan udvise og mulige konsekvenser af tidlig traumatisering. Endelig redegøres der for den foretrukne behandling i form af narrative metoder, der skånsomt åbner op for en omfortolkning af barnets livshistorie. De teoretiske afsnit inddrager forskellige forskeres teorier og er på et højt fagligt niveau. Teorien kobles hele tiden sammen med praksis, der beskrives indgående i de mange let tilgængelige cases.
Narrativ terapi er en udbredt behandlingsform, der findes beskrevet i flere bøger. Denne bog er et væsentligt supplement med sin grundige, faglige beskrivelse af metoden anvendt specielt til behandling af traumatiserede børn og tydeliggjort ved mange eksempler.
En velskrevet bog om en gængs terapimetode tilpasset det enkelte traumatiserede barn og med en vellykket kobling mellem den vanskeligere teori og en indgående fremstilling af praksis. For alle faggrupper, der beskæftiger sig professionelt med børn og evt. for berørte, veluddannede forældre.