Bøger / skønlitteratur / roman

Det tredje tegn


Beskrivelse


Krimi om advokaten Thóra Gudmundsdóttirs uge med opklaringen af mordet på en tysk udvekslingsstudent, der bliver fundet i et skab på Historisk Institut på universitetet i Reykjavik, "dekoreret" med sære heksesymboler.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Kresten Søe Christensen

2006

En spændende islandsk krimi-thriller, hvor en tysk udvekslingsstudent på dramatisk vis findes myrdet. Liget er brutalt mishandlet med øjnene skåret ud og en mystisk tryllerune på kroppen. En person i omgangskredsen anholdes, og sagen ser tilsyneladende oplagt ud. Men kort tid efter modtager advokaten Thóra Gudmundsdóttir en opringning fra den myrdedes rige familie, som ikke stiller sig tilfreds med politiets opklaring. Thóra påtager sig sagen i samarbejde med familiens repræsentant Matthew Reich, og snart oprulles den myrdede Harald Guntliebs baggrund og makabre interesse for heksebrændinger, tortur og henrettelser og antydning af store familieskeletter i skabene. Hans omgangskreds, som mildest talt ikke er almindelig, ikke bare deler hans interesser, men eksperimenterer også med sort magi, stoffer og sex. Opklaringen foregår over en uge med kronologisk fremskridende handling sideløbende med, at vi hører om den fraskilte Thóras familieproblemer og den gensidige tiltrækning til Matthew. Matthew står en smule svagt, men ellers virker de øvrige personer overbevisende. Det islandske miljø er forfriskende, plottet troværdigt, og de mange historiske oplysninger og graven i hemmelige kilder om hekse og trolddom er fint indvævet i helheden. En udmærket letlæst thriller pænt over gennemsnittet. Handlingen fænger straks med et solidt attentat mod nattesøvnen til følge.


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 25. sep. 2006

Fascinerende roman, der med det moderne Island som ramme tager læseren med på en rejse til 1600-tallets overtro og heksejagt. Plottet kan skitseres på en måde, der sikkert får en klokke til at ringe h...


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2006

af

af

Else Cornelius

d. 26. aug. 2006


Jyllands-posten

d. 23. aug. 2006

af

af

Jakob Levinsen

d. 23. aug. 2006


Weekendavisen

d. 6. okt. 2006

af

af

Morten Scholz

d. 6. okt. 2006


Graf

Nr. 4/5 (2006)

af

af

Palle Juul Holm

Nr. 4/5 (2006)