Bøger / faglitteratur

Det ved vi om professionelle læringsfællesskaber


Beskrivelse


Professionelle læringsfællesskaber betegner en måde at arbejde sammen på for alle professionelle i skolevæsnet, dvs. både lærere, pædagoger, ledere og forvaltning. Denne samarbejdsform er meget betydningsfuld i arbejdet med at øge alle elevers trivsel og læring i skolen, og i denne bog præsenteres forskningen på området med fokus på at tydeliggøre, hvad professionelle læringsfællesskaber er, hvorfor det er en god måde at arbejde på, og hvordan man kan gøre i praksis, så man udnytter potentialet i samarbejdsformen bedst muligt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 16. dec. 2016

En meget tilgængelig bog for lærere, pædagoger og ledere, der meget praksisnært præsenterer viden om professionelle læringsfællesskaber i skolen.

Hvad er et professionelt læringsfællesskab (PLF), hvorfor PLF og hvordan arbejder man med PLF? At svare på de tre spørgsmål er bogens hovedformål. Hensigten er at gøre forskningsbaseret viden tilgængelig i praksis med henblik på at øge elevernes læring. At arbejde med PLF er en proces, hvor der er fokus på, læring, samarbejdskultur og orientering mod resultater, altså målbare mål. Der gives tre grunde til at arbejde med PLF, at det øger sansynligheden for, at eleverne lærer noget, at eleverne trives og at de udvikler sig. Vigtigheden af teamarbejde pointeres og der gives en række eksempler på det gode teamarbejde, lige fra mødeafholdelse til kollegavejledning.

En rigtig god bog der er velskrevet og som helt sikkert vil blive velmodtaget af målgruppen, da den er yderst relevant, og hurtig at gå til. Kerneopgaven i skolen, nemlig at sikre den bedst mulige læring for eleverne, er her omdrejningspunktet, med en kraftig præcisering af samarbejdets vigtighed.

Af anden relevant litteratur kan nævnes Professionelle læringsfællesskaber og fagdidaktisk videnHåndbog i professionelle læringsfællesskaber og Håndbog i professionelle læringsfællesskaber, disse er dog mere omfangsrigeAf anden relevant litteratur kan nævnes Professionelle læringsfællesskaber og fagdidaktisk viden og , disse er dog mere omfangsrige.


Dansk audiologopædi

Årg. 53, nr. 1 (2017)

af

af

Birgitte Franck

Årg. 53, nr. 1 (2017)