Bøger / faglitteratur

Det ved vi om skoleledelse


Beskrivelse


Anvisninger på skoleledelse, der fremmer elevernes læring, baseret på LP-modellen (læring og pædagogisk analyse). Derudover fortælles, hvad videnskaben kan dokumentere om skoleledelse, samt hvilke udfordringer samfundsudviklingen giver for skoleledelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. maj 2011

Denne nye udgivelse i LP-serien henvender sig til skoleledere. Det er en hurtigt læst publikation, som kan inspirere især nye og kommende skoleledere i deres ledelse af skolen, men som den mere erfarne leder nok vil "zappe" hurtigt igennem.

Bogen er skrevet efter samme koncept som seriens øvrige titler, hvilket vil sige letlæst, praksisorienteret og forskningsbaseret. Udgangspunktet for publikationen er LP-modellen, som er en pædagogisk analysemodel baseret på systemteori kombineret med en forståelse for læringsmiljøets betydning for elevernes udvikling. Bogen fortæller kort, hvad god skoleledelse er, og hvordan det praktiseres. Derudover fortælles, hvad videnskaben kan dokumentere om skoleledelse samt hvilke udfordringer samfundsudviklingen giver for skoleledelsen.

Denne bogs målgruppe vil også have glæde af titlerne Skoleledelse i praksis, 2010 og Hvad bliver der af ledelsen?, 2010. Derudover kan de øvrige titler i LP-serien også have interesse.

Letlæst publikation, som især nye og kommende skoleledere kan finde inspiration i.


Paideia

Nr. 1 (2011)

af

af

Poul Rask Nielsen

Nr. 1 (2011)