Bøger / faglitteratur

Det ved vi om vurdering for læring


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. sep. 2012

Denne bog indgår i serien Det ved vi om og er skrevet ud fra de samme principper som seriens øvrige udgivelser. Hvilket gør bogen til en lettilgængelig bog, som er overkommelig at læse og som på kort tid får formidlet forskningsbaseret faglig viden om et undervisningsrelateret emne. Bogen er relevant læsning for grundskolens undervisere evt. som optakt til en pædagogisk temadag.

Emnet for denne udgivelse er vurdering for læring, som der fortælles om via de tre hovedafsnit: Vurdering for læring og vurderingskultur i skolen, Vurderingsværktøjer og tilgange til vurdering samt Vurderingens konsekvenser for undervisning og læring. Teksten er hurtigt læst og velstruktureret med mange korte afsnit, diagrammer, tabeller og tekstbokse, som gør det nemt at pluklæse bogen.

Bogen kan læses i samspil med seriens øvrige lettilgængelige, men interessante udgivelser. Ønsker man mere fordybelse i emnet, kan Trude Slemmens Vurdering for læring i klasserummet, 2012 anbefales.

Lettilgængelig, vedkommende publikation om vurdering for læring. Bogen formår på meget lidt spalteplads at inspirere sin læser fagligt og give lyst til at arbejde med egen vurderingspraksis.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. feb. 2013

af

af

Helle Bjerresgaard

d. 27. feb. 2013